Kategorier
Markiser

Markiser är bra att ha framför dina fönster i Stockholm

Det är relativt vanligt att man ser markiser lite överallt i Stockholm. Finns de inte på bostadshus eller villor så sitter de över fönster på fik och caféer.

Markiser som sitter över fönster kan vara både en fröjd för ögat och ge ett skydd för fönster, fönsterkarmar och interiör innanför fönstret. Under soliga dagar kan solen bli så stark att den förstör tapeter och möbeltyger som får dess strålar på sig. Så det finns fog för att skydda ett fönster med markiser när det är soligt.

Det kan hänga målningar som är känsliga för starkt solljus och det kan finnas äkta handvävda mattor på golvet som även de kan fara illa av för mycket solljus. Trots att solen i vårt land ofta är efterlängtad kan den ställa till med en hel del skada när det gäller interiörer. Mycket vatten kan vara ett annat gissel där bruket av en markis kan fungera som ett skydd.

Markiser för terrasser finner du med all säkerhet i Stockholm

Letar du efter markiser för terrass i Stockholm? Det finns på varenda litet företag som säljer markiser. Detta är inte så underligt då det blivit populärt att använda sig av markiser för att skydda sin egendom. En terrass behöver skyddas från både sol och regn. En markis gör jobbet. Men du själv måste självklart vara den som vevar ut markisen vid dylik väderlek.

Det finns markiser som man vevar ut för hand. Dessa kallas i dagligt tal för mekaniska. Så finns det eldrivna markiser. Det är de som man kör ut på en helt och hållet elektrisk väg. Ett snabbt litet tryck på en knapp så är saken ordnad i rödaste rappet. Det är så mycket enklare och kräver inte alls någon handkraft att tala om. En del markiser kan man styra via dator eller mobil.