Kategorier
Solskydd

Persienn viktig för nattarbetare i Stockholm

Nattjobbet hade varit en lyckträff. Enda problemet var att morgonljuset som gjorde det svårt att sova. Då kom en persienn köpt i Stockholm till nytta.

De flesta som jobbar inom vården jobbar oregelbundna arbetstider. Så när Erika efter bara några månader på jobbet blev erbjuden nattarbete kunde hon inte tro att det var sant. Det var annorlunda att jobba då de flesta sov. Visst var området som hennes grupp täckte mycket stort och ofta fick de åka tillbaka till brukare som larmat, men det gjorde inget.

Erika trivdes som fisken i vattnet. Det var bara en sak som var besvärlig och det hade inget med jobbet att göra. Nej, det var när hon slutat sitt pass och skulle lägga sig att sova. Med solen som envist lyste in genom fönstret var det nästan omöjligt. Hon blev klarvaken och började lyssna på de vardagliga ljuden utanför. Hon behövde fixa rullgardiner.

En persienn som överraskning

Nu var det dags att åka hem igen. Aldrig hade hon längtat efter dåligt väder som nu, hon behövde sova. Hemma hade Anton ätit frukost och serverade henne den vanliga koppen te innan det var dags för henne att försöka sova. Han såg ovanligt glad ut och Erika undrade vad det var. När hon fikat klart gick hon upp på övervåningen.

Anton följde med och öppnade teatraliska sovrumsdörren. Där inne rådde mörker. Förvånat tittade Erika in och upptäckte att det var något för fönstret. Det visade sig att Anton hittat ett företag som kunde installera persienn i Stockholm. De hade varit i huset under dagen. Erika blev varm om hjärtat över sambons omtanke. Nu skulle hon sova riktigt gott.