Kategorier
Kaminer

Kaminer värmer skönt i Stockholms bistra väder

Att elda i kaminer i Stockholm börjar bli vanligare. Det är skönt att kunna elda och ge bostaden en behaglig värme när det är ett bistert väder på utsidan.

Finns det något som är mer behagligt än att sitta framför en kamin som knastrar behagligt? I handen en kopp rykande varm dryck vars doftnoter når näsan. Utanför knuten är väderleken bister och kall medan hemmet fylls av värme.

Det är många som har denna typ av målbild när man funderar på att skaffa en kamin. Många har insett fördelar med att ha en kamin i bostaden ur många perspektiv. Dels finns ju den stora mysfaktorn som en stor poäng för många. Fler och fler börjar även inse fördelarna med att ha en värmekälla som fungerar vid strömavbrott.

Kaminer kan ge både värme och varm mat

För även om man bor i centrala Stockholm inträffar det då och då ett strömavbrott. Planerat eller oplanerat spelar ingen roll. Däremot är det mycket som går i stå vid sådana tillfällen. Har man då installerat en kamin kommer man att klara sig länge utan ström.

Många som har installerat kaminer har det för värme men för även kunna laga lite enklare mat om det blir strömavbrott. En nygrillad korv med bröd kommer att smaka extra ljuvligt i mörkret med bara kaminens sprakande ljud som hörs. Kaminer är både till nytta och nöje helt enkelt. Även om de flesta använder dem mest som en mysig extra värmekälla, och det är ju inte fy skam det heller!